ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
½ κιλό αλεύρι
για όλες τις χρήσεις
2 κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουντερ
2-3 βανίλιες
½ κουταλάκι
αλάτι
1 κούπα βούτυρο
1- 1/2 κούπα ζάχαρη -
2 αυγά + 2
κροκους
2 κροκους για το αλειμα
½ κούπα γάλα χλιαρο
30 γρ. αμμωνία
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ κοσκινίστε
το αλεύρι με το μπεικιν το αλάτι και τις βανίλιες. Χτυπήστε στο μιξερ το
βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα - ένα τ'
αυγά και τα κροκάδια. Διαλύστε την αμμωνία στο γάλα. Συνεχίζοντας το χτύπημα,
ρίξτε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι, σε δόσεις. Ζυμώστε με το γάντζο για ζύμωμα
ή με το χέρι, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει μια ζύμη μαλακιά
κι εύπλαστη, που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Πλάστε κορδόνια στο πάχος του
μικρού δαχτύλου και τυλίξτε τα σε κουλουρακια στρογγυλα η΄αλλα σχήματα.
Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί
θα φουσκώσουν. Αλείψτε τα με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και ψήστε τα στο
φούρνο στους 180 βαθμους Κελσίου, για 20'-30΄ λεπτα περιπου.
lixoudis.gr
Δειτε επισης:
ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ.
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Πολυ ωραια τα κουλουρακια!
ΑπάντησηΔιαγραφήαντι για αμμωνια τι μπορω αλλο να βαλω
ΑπάντησηΔιαγραφή