ΥΛΙΚΑ:
3 Φλυτζανια ρυζι τυπου αμερικης
για πιλαφι.
½ φλυτζανι ελαιόλαδο.
1κ.σ. γεματη φρεσκο βουτηρο
½ ξερο κρεμμυδι ψιλοκομενο.
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη.
½ λεμονι
½ φλυτζανι λευκο κρασι.
1 φυλλο δαφνης.
Αλάτι-πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταινετε το λαδι στην κατσαρολα
και σοταρετε ελαφρα το κρεμμυδι και το σκόρδο.Προσθετετε στην κατσαρολα και το
ρυζι και σοταρετε και αυτό για 2’-3’ λεπτα.Σβηνετε με το κρασι,και αφηνετε να
εξατμιστει.Προσθετετε στην κατσαρολα ζεστο νερο να καλυψει το
ρυζι.Αλατοπιπερωνετε,βαζετε το λεμονι και
το φυλλο της δαφνης και σιγο βραζετε για 15’-18’λεπτα ακομα.5' λεπτα πριν αποσυρετε απο τη φωτια προσθετετε το βουτηρο και ανακατευετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου