lixoudis(λιχουδης)

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

lixoudis//ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΛΑΣΙΚΟ


ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΛΑΣΙΚΟ
Ένα βασικό συστατικό αυτής της συνταγής είναι πραγματικό βούτυρο γάλακτος Τέλος, το άρωμα βανίλιας είναι ζωτικής σημασίας. ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε το τεχνητό άρωμα βανίλιας! Χρησιμοποιήστε το πραγματικό εκχύλισμα βανίλιας που μπορείτε να βρείτε. Για πραγματικο αρωματικο κέικ βανίλιας.
ΥΛΙΚΑ
-1- 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκωνει μονο του
-1- 1/4 φλυτζάνια αλεύρι για ολες τις χρησεις
-2 -1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 πρεζα αλάτι 
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.γ. εκχυλισμα βανιλιας
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενωνετε τα δυο ειδη των αλευρων με το μπεικιν και το αλάτι και τα κοσκινιζετε.Εν τω μεταξυ χτυπατε στο μιξερ το βουτηρο με τη ζαχαρη να αφρατεψουν.Προσθετετε ενώ χτυπατε ένα-ένα και τα αυγα.Προσθετετε σιγα-σιγα και το μειγμα με τα αλευρια.Συνεχιζετε με τη βανιλια και το γαλα.Βουτηρωνετε και αλευρωνετε μια φορμα του κεικ χυνετε εκει το μειγμα και ψνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 40’με 50’ λεπτα περιπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου