lixoudis(λιχουδης)

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

lixoudis//ΠΕ΄Ι΄ΝΙΡΛΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

 

ΠΕ΄Ι΄ΝΙΡΛΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κιλο αλευρι μαλακο κοσκινισμενο
3 φακελακια ξερη μαγιά
1 φλυτζανι γάλα εβαπορέ
1 κούπα νερό χλιαρο
2κ.σ.ελαιολαδο
1αυγο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Λιγο βουτηρο για το αλειμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
150γρ. ζαμπόν ή μπέικον
2 φλυτζανια μοτσαρελα τριμμενη
λίγη ντομάτα  (προαιρετικά)
1 πιπερια πρασινη κομμενη(προαιρετικα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δυαλυετε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και το γάλα.Βάζετε το λαδι τη ζάχαρη, το αλάτι,το αυγο, και όσο αλεύρι πάρει. (περίπου 1 κιλό) ώστε η ζύμη να είναι μαλακή. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για περιπου μιση ωρα, και ανοίγετε πιτάκια. Τα γεμιζετε με την τριμμενη μοτσαρελα,το ζαμπόν, ή μπέικον και την πιπερια και τη ντομάτα εάν θελετε’και τα κλεινετε σχηματίζοντας το σχήμα της βαρκούλας. Βουτυρώνετε από πάνω τα πεϊνιρλί και ψήνετε στους 180ο 
<lixoudis.gr> .
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου