ΠΕ΄Ι΄ΝΙΡΛΙ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κιλο αλευρι μαλακο
κοσκινισμενο
3 φακελακια ξερη
μαγιά
1 φλυτζανι γάλα
εβαπορέ
1 κούπα νερό
χλιαρο
2κ.σ.ελαιολαδο
1αυγο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Λιγο βουτηρο για
το αλειμα
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
150γρ. ζαμπόν ή
μπέικον
2 φλυτζανια
μοτσαρελα τριμμενη
λίγη ντομάτα (προαιρετικά)
1 πιπερια
πρασινη κομμενη(προαιρετικα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δυαλυετε τη
μαγιά με το χλιαρό νερό και το γάλα.Βάζετε το λαδι τη ζάχαρη, το αλάτι,το αυγο,
και όσο αλεύρι πάρει. (περίπου 1 κιλό) ώστε η ζύμη να είναι μαλακή. Την αφήνετε
να ξεκουραστεί για περιπου μιση ωρα, και ανοίγετε πιτάκια. Τα γεμιζετε με την
τριμμενη μοτσαρελα,το ζαμπόν, ή μπέικον και την πιπερια και τη ντομάτα εάν
θελετε’και τα κλεινετε σχηματίζοντας το σχήμα της βαρκούλας. Βουτυρώνετε από
πάνω τα πεϊνιρλί και ψήνετε στους 180ο
<lixoudis.gr> .
<lixoudis.gr> .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου