lixoudis(λιχουδης)

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

lixoudisgr//ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ.

lixoudis sardelles
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες πλυμένες και ανοιγμένες στην κοιλιά
2  σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 κουταλιές ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
χοντρό αλάτι
ριγανη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  Πλενετε καλα και στραγγιζετε τις σαρδελες.. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τρεις κουταλιές ελαιόλαδο με σκόρδο  και αλείψτε τα ψάρια. Αλατίστε τις σαρδέλες με χοντρό αλάτι και ψήστε τις σε δυνατή φωτιά στη σχαρα για τρία με τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά. Ανακατέψτε το υπόλοιπο λάδι με τον χυμό λεμονιού και ραντίστε τις πριν τις σερβίρετε  Πασπαλιζετε με τη ριγανη.
lixoudis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Σαρδελες φιλεταρισμενες στα καρβουνα!!!(εδω)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Σαρδελες παντρεμενες στο φουρνο!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Σαρδελες λαδοριγανη στο φουρνο!!


























1 σχόλιο: