ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο κρεας χοιρινο
10 δαμασκηνα αποξηραμενα
1 ποτηρι κοκκινο κρασι
3-4 κρεμμυδακια για στιφαδο
½ λεμονι το ξυσμα του
1 κυβο ζωμο λαχανικων δυαλυμενο σε 1 ποτηρι νερο
Αλάτι –φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζετε σε ένα μπολ τα δαμασκηνα στο κρασι να μουλιαζουν.Κοβετε το κρεας σε μεριδες ,ζεσταινετε το βουτηρο και σοταρετε μεχρι να ροδισει.
Προσθετετε και τα κρεμμυδακια και συνεχιζετε το σοταρισμα.Ριχνετε στην κατσαρολα το κρασι με τα δαμασκηνα,το ζωμο λαχανικων,και βραζετε σε χαμηλη φωτια για 25’ με 30’ να μαλακωσει το κρεας.2’-3’ λεπτα πριν αποσυρετε από τη φωτια αλατοπιπερωνετε,και προσθετετε το ξυσμα λεμονιου.Πασπαλιζετε με ψιλοκομμενο μαιδανο και σερβιρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου