lixoudis(λιχουδης)

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis//ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ


ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
ΥΛΙΚΑ
1 φυλλο παστο μπακαλιαρο (600 γρ.περιπου)
3 μετριες πατατες βρασμενες
½ κρεμμυδι ξερο πολύ ψιλοκομμενο
2 φρεσκα κρεμμυδακια πολύ ψιλοκομμενα
1 σκελίδα σκορδου ψιλοκομμενη
1 κ.γ ανηθο ψιλοκομμενο
1 κ.γ μαιδανο ψιλοκομμενο
1 αυγο ελαφρα χτυπημενο
Αλάτι-πιπέρι
Λιγο λαδι
αλευρι
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
1 Φρατζολα ψωμι μουσκεμενη (η ψιχα μονο)
4 σκελιδες σκόρδο λιωμενες
½ φλυτζανι ελαιόλαδο
1 κ.γ ξυδι
1 κ.γ.χυμο λεμονι
Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από την προηγουμενη βαζετε το μπακαλιαρο στο νερο,το οποιο αλαζετε κατά διαστηματα για να τον ξαρμυρισετε.Βραζετε το μπακαλιαρο ελαφρα για 15’.Αφαιρειτε την πετσα και τα κοκαλα αν υπαρχουν και τον βαζετε στο μπλεντερ η’ τον κοβετε στα χερια πολύ ψιλο με μαχαιρι.Κανετε τις βρασμενες πατατες πουρε,και τις αναμιγνυετε με το μπακαλιαρο,και όλα τα υπολοιπα υλικα.Ανακατευετε καλα και ζυμωνετε σε κυλινδρικο σχημα τις κροκετες,αλευρωνετε ελαφρα και τηγανιζετε σε ζεστο λαδι.
Ετοιμαζετε και τη σκορδαλια ανακατευωντας όλα τα υλικα μαζι μεχρι να επιτυχετε ένα ομοιογενες μειγμα,και σερβιρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου