lixoudis(λιχουδης)

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis//ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
-1/2 κιλο κιμα
-4 φετες ψωμι  την ψιχα
-2 σκελιδες σκορδο λιωμενες
-1/2 κ.γ κυμινο
-1 αυγο
-αλατι-πιπερι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
-5-6 ντοματες ωριμες τριμμενες στον τριφτη
-1 κουταλια ντοματοπελτε
-λιγο ελαιολαδο
-1/2 κρεμμυδι ξερο μετριο ψιλοκομμενο
-1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενο
-1\2 κ.γ κυμινο
-1 πρεζα ζαχαρη
-αλατι-πιπερι
-1 κ.σ μαηδανο ψιλοκομμενο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε τον κιμα με τα υπολοιπα υλικα και τα ζυμωνουμε καλα.Τα πλαθετε σε σχημα κυλινδρικο και μακρια σαν τα δαχτυλα γιατι στο τηγανι μαζευουν.Αλευρωνουμε και τηγανιζουμε μεχρι να ροδισουν ελαφρα.Για τη σαλτσα ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σοταρουμε το κρεμμυδι και το σκορδο.Προσθετουμε τη ντοματα και τα υπολοιπα υλικα και σιγοβραζουμε για 10' περιπου μεχρι να δεσει η σαλτσα.Βαζουμε τα σουτζουκακια σε ενα πυρεξ τα σκεπαζουμε με τη σαλτσα και ψηνουμε για 15' σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους,Σερβιρονται με πιλαφι η' με πουρε πατατας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου