lixoudis(λιχουδης)

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
-2 Τεμαχια ψαρονεφρι 250 γρ.τ ο καθενα περιπου.
-100 γρ.σπανακι ψιλοκομμενο
-2 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
-2 κ.σ ανηθο ψιλοκομμενο
-1 κ.σ δυοσμο ψιλοκομμενο
-100 γρ.κατσικισιο τυρι κομμενο σε μπαστουνακια
-2 κ.σ μουσταρδα
-2κ.σ βουτηρο
-αλατι,πιπερι φρεσκο
-1κλωνναρακι δεντρολιβανο
-1 σφηνακι λευκο κρασι
-σπαγκο για το δεσιμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το ψαρονεφρι με το μεταλλικο αντικειμενο να γινουν πλατια σαν σνιτσελ.
Σε ενα βαθυ τηγανι ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σοταρουμε τα κρεμμυδακια τον ανηθο και το σπανακι ισα να μαραθουν.Απλωνουμε το κρεας πανω στον παγκο για να τα γεμισουμε ως εξης.Αλατοπιπερωνουμε το κρεας,απλωνουμε απο μια κουταλια μουσταρδα,απλωνουμε απο πανω το σπανακι,και απο πανω τα  μπαστουνακια του τυριου.Διπλωνουμε και δενουμε σφιχτα με το σπαγκο.
Σε ενα τηγανι λιωνουμε το βουτηρο και ροδιζουμε το κρεας απο ολες τις πλευρες.
Σβηνουμε με το κρασι, αφηνουμε λιγο να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετουμε λιγο μουσταρδα και το δεντρολιβανοΠροσθετουμε επισης μια κουπα νερο η αν θελουμε ζωμο λαχανικων,χαμηλωνουμε τη φωτια και αφηνουμε 15'περιπου να σιγοβρασει και ναδεσει η σαλτσα.Αποσυρουμε και μολις κρυωσει βγαζουμε το σπαγκο και κοβουμε χοντρες φετες.και σερβιρουμε αν θελουμε με πιλαφι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου