Υλικά
Μισό κιλό γαριδάκι Συμιακό
1 κούπα αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι
Λαδι για το τηγανισμα.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τις γαριδες σε σουρωτήρι.
Αλευρώνουμε το γαριδάκι ελαφρά, τιναζωντας το περιττό αλεύρι, και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν κάψει καλά, ρίχνουμε το γαριδάκι απλωτά στο τηγανι και λίγο λίγο. Αφήνουμε να ψηθούν λίγα λεπτά και να τραγανισουν.
Αφαιρούμε με τρυπητη κουταλα σε αποροφητικο χαρτι. Σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο λεμονι.
#lixoudis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου