Υλικά
10 λεμόνια ακερωτα
500 γρ καθαρό αλκοόλ
800 γρ νερό
600 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα λεμόνια, και με τη βοήθεια ενός αποφλοιωτή πατάτας(peeler) αφαιρούμε τη φλούδα. Βάζετε τις φλούδες σε ένα ψηλό μπολ και καλύψτε με το αλκοόλ. Το δοχείο πρέπει να είναι ψηλό, έτσι ώστε όλες οι φλούδες να σκεπαζωντε καλά με αλκοόλ.
Κλείνουμε το δοχείο με καπάκι ή μεμβράνη και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 10 ημέρες. Ανακινούμε το μπολ ελαφρώς κάθε μέρα.
Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει.
Αφού κρυώσει το σιρόπι αφαιρέστε τις φλούδες από το αλκοόλ και ρίξτε το τελευταίο στο σιρόπι ζάχαρης.
Με τη βοήθεια ενός χωνιού ρίχνουμε απαλά το limoncello στα μπουκάλια τα κλείνουμε και μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο ή στον καταψύκτη για να ξεκουραστούν.
Σερβίρετε το σπιτικό Limoncello - πάντα κρύο .... αλλά τι λέω κρύο ... παγωμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου