Υλικά για 4 μερίδες
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια φρέσκα το λευκό ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες ή ντοματινια
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ σπανάκι
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.
Αλάτι, πιπέρι,
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Σε ένα βαθύ φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε δύο κουταλιές από το βούτυρο με το λάδι και σωτάρετε τα φιλέτα για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά,μεχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη.
Ρίχνετε στο τηγάνι και το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και τις ντομάτες. Σωτάρετε να πάρουν χρώμα και προσθέτετε το σπανάκι. Αφήνετε να μαραθει το σπανάκι και να πέσει ο όγκος του. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και το αλατοπιπερο. Τέλος ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, μισό ποτήρι νερό την παρμεζάνα,και ξανά το κοτόπουλο. Βράζουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά να δέσει η σαλτσουλα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου