lixoudis(λιχουδης)

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

lixoudis.gr//EΥΚΟΛΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ (Τυροπιτακια)


EΥΚΟΛΗ  ΖΥΜΗ  ΚΟΥΡΟΥ (Τυροπιτακια)
ΥΛΙΚΑ:(Για 40 περιπου τεμαχια)
½ κιλο αλευρι που φουσκωνει μονο του.
 




1 κεσεδακι γιαουρτι (200-250γρ.)
1κεσεδακι ηλιελαιο(το ιδιο σκευος με το γιαουρτι)
ΥΛΙΚΑ :Για τη γεμιση.
400γρ.φετα
100γρ ανθοτυρο
1/2  φλυτζανι γαλα.
1 αυγο
Λιγο πιπέρι,λιγο μοσχοκαρυδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Γεμιση:
Σε μια μπασινα τριβουμε τα τυρια ,προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα και δουλευουμε καλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ζυμη:
Σε μια μπασινα βαζουμε όλα τα υλικα για τη ζυμη και δουλευουμε καλα μεχρι να γινει μια ωραια αφρατη ζυμη.Σκεπαζουμε και αφηνουμε να ξεκουραστει.Στρωνουμε πανω  στον παγκο της κουζινας μια λαδοκολα και τοποθετουμε εκει το ζυμαρι.Σκεπαζουμε τη ζυμη με άλλη μια λαδοκολα και με τον πλαστη ανοιγουμε το φυλο.
Με ένα τσερκι η΄ποτηρι κοβουμε τη ζυμη σε ισα μερη .Με ένα κουταλι παιρνουμε λιγο-λιγο από τη γεμιση και το βαζουμε στο κεντρο από το κάθε φυλλο.Διπλωνουμε με το χερι μας και με ένα πηρουνι παταμε  γυρω γυρω τις ακρες για να μην μας ανοίξουν στο ψησιμοΣτρωνουμε στο ταψι μας ένα αντικολητικο χαρτι και αραδιαζουμε εκει τα τυροπιτακια,και με ένα πινελο τα  αλειφουμε από πανω με αυγο.

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 150/160C  για 15΄λεπτα περιπου μεχρι να ροδισουν.

1 σχόλιο: