lixoudis(λιχουδης)

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

lixoudis.gr//Τυρόπιτες στριφτάρια

Τυρόπιτες στριφτάρια
 

Υλικά
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
         1 κ.σ. ξίδι
3 κ.σ. ελαιολαδο
1½ κ.γλ. αλάτι
χλιαρό νερό
αλεύρι εξτρα για το άνοιγμα του φύλλου
Για τη γέμιση:
300 γρ. φέτα σε τρίμμενη
200γρ.ανθοτυρο
1αυγο
φρεσκοτριμμενο πιπέρι
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το λάδι, το ξίδι και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγα σιγα το νερό ζυμώνοντας μεχρι η ζύμη να γινει εύπλαστη και μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σκεπασμένη για μιση ωρα περιπου να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε όμοια κομμάτια Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο μεγέθους ενός πιάτου περιπου. Αφού τα ανοίξουμε όλα, τα αλείφουμε ελαφρα με λαδι.
Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.Βαζουμε λιγη από τη γεμιση σε κάθε φυλλο  το κλεινουμε σε ρολλο και τα στρίβουμε σε σαλίγκαρο.

Όταν τελειώσουμε με όλα τα στριφτάρια  τα αραδειάζουμε σε λαδωμένο ταψι  . Τα λαδώνουμε καλά γύρω γύρω και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45΄-50΄ μέχρι να ροδίσουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου