lixoudis(λιχουδης)

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

lixoudis.gr//ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Ιδανικό ψάρι για να φτιάξουμε τους ψαροκεφτέδες μας, είναι  φιλέτο μπακαλιάρου το οποιο εχουμε ξαρμυρισει.
 Επισης  μπορούμε να τους φτιάξουμε και με οποιοδήποτε άλλο φιλέτο  ψαριού π.χ.σφυριδα,φαγκρι,τσιπουρα,κ.λ.π.
ΥΛΙΚΑ:
2-3 μέτριες πατάτες
1 κιλό φιλέτο Ψαριου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
½ σκελίδα σκόρδο λιωμενη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
2 κ.σ.καππαρη ξαρμυρισμενη&ψιλοκομμενη
2 ασπραδια ελαφρα χτυπημενα
Αλάτι+ πιπέρι
Εκτέλεση.

 Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα  μπολ με  πιρούνι.

 Βάζουμε τα φιλέτα του ψαριου σε ένα ελαφρα λαδωμενο ταψι και ψηνουμε ελαφρα στο φουρνο (όχι να μας ξεραθει)5-6΄λεπτα περιπου στους 170 C. Το αφήνουμε να  κρυώσει και στη συνέχεια το μαδάμε με τα δάχτυλα σε μικρά κομματάκια. Μετά το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις λιωμενες πατάτες , το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδια,  το σκόρδο,το μαϊντανό, τον άνηθο,την καππαρη  το αλατοπίπερο και τα ασπραδια.


Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά ,το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και  αφήνουμε το μιγμα  στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου ώστε να  σφίξει.
Αν η ζυμη σας βγει μαλακια και δεν μπορειτε να πλασετε τους κεφτεδες μπορειτε να προσθεσετε λιγη φρυγανια.
Πλαθουμε το μιγμα σε κεφτεδες παναρουμε  με σιμιγδαλι η΄αλευρι αν θελετε και
 τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 5΄λεπτά περίπου  μέχρι να ροδίσουν, και στη συνέχεια τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί πριν σερβιρουμε.

Συνοδευουμε εάν θελουμε με μαγιονεζα.

1 σχόλιο: