lixoudis(λιχουδης)

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

lixoudis.gr//ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΠΟΡΟΤΑ΄(Porotha΄)


ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΠΟΡΟΤΑ΄(Porotha΄)




Σημερα ο μιντου και ο τοπον δυο φιλοι και καλοι συναδελφοι ετοιμασανε μαζι μας, όπως μας ειχαν υποσχεθει,ασιατικες πιτουλες ΄ποροτα΄-κάτι παρομοιο  με τις δικες μας πιτες για σουβλακια-οι οποιες σχεδον σε ολη την Ασια αποτελουν συνοδευτικο σε μαγειρευτο κυριως κρεας,αντικαθιστωντας το ψωμι.
Πανευκολες και γρηγορες…αρκει να εχουμε αλευρι.
Παμε….
ΥΛΙΚΑ:(για 12 τεμ.πιτουλες)
½ κιλο αλευρι
Λιγο αλάτι
½ κ.γ.ζαχαρη
2-3 κ.σ.ελαιολαδο
Νερο οσο παρει η ζυμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια λεκανη βαζετε το αλευρι με τα υπολοιπα υλικα ,και σιγα-σιγα ριχνετε το νερο ανακατευωντας με τα χερια σας μεχρι να εχετε μια σφιχτή ελαστικη ζυμη.(σαν της πιτσας).Αφηνετε τη ζυμη 15΄με 20΄λεπτα να ξεκουραστει.Απλωνετε τη ζυμη και την κοβετε σε μικρα κοματια περιπου στο μεγεθος ενός μεγαλου αυγου. Λαδωνετε τον πλαστη και τον παγκο,και ανοιγετε τη ζυμη σε μικρες πιτες.Επειτα διπλωνετε τις δυο ακρες(βλεπε φοτωγραφια)   και ανοιγετε ξανα.Λαδωνετε ελαφρα ένα τηγανι αφηνετε να καψει και απλωνετε μεσα προσεκτικα την πιτα . Ψηνετε μεχρι να ροδισουν και από τις δυο πλευρες(όπως οι κρεπες).
καντε κλικ στη φοτωγραφια για μεγεθυνση.

1 σχόλιο: