lixoudis(λιχουδης)

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

lixoudis.gr//Ριζότο με θαλασσινά



Ριζότο με θαλασσινά
Υλικα για 2 ατομα:
    4 μεγάλες γαρίδες καθαρισμενες
    200γρ. γυαλιστερές(5-6τεμαχια)
    200γρ.περιπου κυδωνια
     300γρ. μυδια
    1 φλιτζάνι λευκό κρασί
    2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
    2 ωριμες ντοματες μεγαλες κομμενες καρε.
    1 κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμενο.
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
    ½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
    200gr.  ρύζι για ριζότο.Αρμποριο  
   1 κυβο ζωμο κοτοπουλο**  
    Αλάτι και πιπέρι

  100γρ.βουτηρο
    1 φλυτζανι τριμμενη παρμεζανα*(προαιρετικα)
Εκτελεση:
Πλενετε και καθαριζετε καλα τα οστρακα.Σε μια κατσαρολα βαζετε νερο περιπου ενα λιτρο περιπου και και βραζετε τους κυβους.Διατηρειτε το νερο καυτο.Σε φαρδυ τηγανι ζεσταινετε το λαδι και ριχνετε τα οστρακα.Μαγειρευετε σε δυνατη φωτια μεχρι να ανοίξουν.Οσα δεν ανοίξουν τα πεταμε.Βαζουμε στο τηγανι  τα κρεμυδια και το σκόρδο και χαμηλωνουμε  τη φωτια.Προσθετουμε και τις γαριδες και σοταρουμε και αυτές.Τελος ριχνουμε στο τηγανι και το ρυζι και το σοταρουμε μαζι με τα θαλασσινα.Σβηνουμε με το κρασι και περιμενουμε να το πιει ολο το ρυζι.Προσθετουμε και την ντομάτα.
Ανακατευουμε και σε 2’λεπτα ριχνουμε σιγα-σιγα λιγο από το ζωμο που εχουμε ζεστο.  Βράζουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι,και προσθετουμε ζεστο ζωμο **όταν χρειαζετε.Αλατοπιπερωνουμε και συνεχιζουμε το βρασιμο για αλλα 10’λεπτα περιπου  μεχρι να τραβηξει τα πολλα υγρα και να εναι ετοιμο το ρυζι.
     Δένουμε στο τέλος εκτός φωτιάς πρώτα με βούτυρο και μετά με την παρμεζάνα.*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου