Ρολό κιμά γεμιστό με ζαμπόν και κασέρι
Ενα νόστιμο ρολό γεμιστό όχι με αυγά όπως το ξερατε
αλλά με ζαμπόν, κασέρι και ντομάτα.
Υλικά
Κιμας:
700γρ.
κιμάς μοσχαρίσιος
300γρ.κιμα
χοιρινο
1 φλυτζάνι
φρυγανιά τριμμένη
½ φλυτζάνα γάλα
½ φλυτζανι
ελαιολαδο
1 σκελίδα
σκόρδο λιωμμενη
1 κρεμμύδι
τριμένο
1 ώριμη
ντομάτα τριμμενη στον τριφτη
1
κ.σ.μουσταρδα
½ φλυτζανι μαιδανο ψιλοκομμενο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,μπαχαρι
Για τη γέμιση:
5 Φέτες
Κασέρι
5 φετες
ζαμπόν
1 πιπεριά κερατο
πρασινη
½ φλυτζανι
τυρι κρεμα
Για τις πατάτες:
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μουστάρδα
Εκτέλεση:
Βάζετε σε
ένα μπολ τον κιμα, με όλα του τα υλικα
και ζυμώνετε καλά.
Στρωνουμε μια
λαδόκολλα η’αλουμινοχαρτο στο τραπέζι,
ρίχνουμε τον κιμά, και τον απλωνουμε με το χέρι μας ώστε να δημιουργήσουμε ένα
φύλλο. Για να απλωθεί καλύτερα το μίγμα μας και να μην μας σκάσει στο ψήσιμο
βρέχουμε συνεχώς τα χέρια μας καθώς το απλώνουμε. Απλωνουμε το τυρι κρεμα ,και από πάνω βάζουμε
τις φέτες κασέρι, το ζαμπόν, την πιπεριά,
και τις φέτες ντομάτα.
Το τυλίγουμε
σε ρολό και σιγά σιγά το μεταφέρουμε σε ένα ταψί, η ένωση να είναι από κάτω για
να μην σας ανοιξει.
Βάζουμε το
ρολό στην μέση διαγωνια και αριστερά και δεξιά, βάζουμε πατάτες, τις
πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Χτυπάμε λίγο λάδι και 1 κ.σ. μουστάρδα και
περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες.Προσθετουμε και λιγο νερο.
Το βάζουμε
στο φούρνο να ροδοκοκκινήσει στους 180 βαθμούς, μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε
λίγο νεράκι ζεστό (περίπου μισή φλυτζάνα) και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να
είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου