lixoudis(λιχουδης)

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

lixoudis.gr//Αστακός στα κάρβουνα



Υλικά
1 αστακός περιπου στο κιλο
Φρέσκο βούτυρο, χυμός λεμονιού ελαιολαδο αλάτι,φρεσκο πιπερι μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αν ο αστακός είναι ζωντανός, τον ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά.Βαζουμε τον αστακο πανω στη σχαρα ανασκελα πρωτα.. Ο αστακος θελει δυνατη φωτια.Ο αστακος με αυτό το βαρος θα χρειαστει 20’ με 25’ λεπτα για να ψηθει.  Γυριζουμε τακτικα τον αστακο να ψηθει από ολες τις πλευρες του.Οταν είναι ετοιμος κοβουμε ως εξης:Κρατάμε σταθερά το σώμα, με την κοιλιά προς τα πάνω, και μ' ένα κοφτερό μαχαίρι με φαρδιά λάμα το κόβουμε στη μέση, κατά μήκος. Αν τωρα δουμε ότι χρειαζετε ακομα ψησιμο τον ακουμπαμε πανω στη σχαρα με το κελυφος προς τα κατω για οση ωρα χρειαστει.Σερβιρουμε με ζεστο λιωμμενο βουτηρο η’ λαδολεμονο και λεμονι αναλογως βεβαια τα γουστα του καθενος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου