lixoudis(λιχουδης)

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

lixoudis//Σουφλε Ζυμαρικων



Σουφλε Ζυμαρικων
Υλικά:
 
500γρ. ζυμαρικά όπως πέννες ή ριγκατόνι.
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο.
3 αυγα.
500ml κρέμα γάλακτος.
150γρ. τυρί Μετσοβονε καπνιστο τριμμενο.
150γρ. τυρί Μοτσαρελα τριμμενη.
150γρ. κασέρι  τριμμενο.
200 γρ.ζαμπον σε φετες ψιλοκομμενο.
Αλάτι πιπέρι-μοσχοκαρυδο.
Εκτέλεση:
Βραζουμε τα ζυμαρικά για μόνο 5΄-6΄ λεπτά διότι θα μπουν στον φούρνο και να ψηθούν εντελώς. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα περνάμε από κρύο νερό για να κρυώσουν και να μην λασπώσουν. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη λεκάνη και ριχνουμε ελαφρως χτυπημενα  τα αυγά πάνω από τα ζυμαρικά.Αλατοπιπερωνουμε. Ριχνουμε επισης στη λεκανη με τα ζυμαρικα το ψιλοκομμενο ζαμπον το μοσχοκαρυδο  το τρμμενο καπνιστο τυρι και το κασερι Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά τα ζυμαρικά και τα αλλα υλικα,να ανακατευθούν με τα αυγά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.
Βάζουμε σε ένα μικρό τηγάνι το βούτυρο να λιώσει πάνω σε μέτρια φωτιά. Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά τα υλικά στην λεκάνη να αναμιχτούν.


 Βάζουμε το μείγμα των ζυμαρικών μέσα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί και περιχύνουμε ομοιόμορφα με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε πάνω από τα ζυμαρικά το υπόλοιπο  τριμμενο τυρί(μοτσαρελα).
Ψήνουμε τα μακαρονια στο φουρνο στους 180οC για20- 25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα από πάνω. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί 10  λεπτά πριν σερβίρουμε. 
more fotolixoudis.gr

1 σχόλιο:

  1. Λατρεμένο φαγητό το σουφλέ! Και με τη μοτσαρέλα από πάνω θα πρέπει να γίνεται τέλειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή