ΚΡΙΤΑΜΟ ΤΟΥΡΣΙ :
Υλικά συνταγής:
κριταμο: 3 κούπες περίπου
Αλάτι χοντρο 1κ.σ.για ζεματισμα +
3 κ.σ.για το παστωμα
Νερό
Ξύδι λευκο
4 σκελιδες σκόρδο κομμενες στη
μεση
1/2 καροτο κομμενο σε μπαστουνακια
Εκτελεση:
Βάζετε μπόλικο νερό σε κατσαρόλα,
μαζί 1κ.σ. αλάτι, να βράσει. Ρίχνετε το κριταμο στο βραστο νερο και ζεματατε
για μισο λεπτο.Βγαζετε σε τρυπητο και αφηνετε να στραγγιξει. και το
βάζετε σε βάζο.
Ανακατεύετε τις 3 κουταλιές αλάτι
με την μία κούπα νερό και το ρίχνετε στο βάζο με το κρίταμο. Συμπληρώνετε με το
ξύδι τα σκορδα, τα καροτα και κλείνετε το βάζο.
lixoudis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου