ΥΛΙΚΑ
Για 2-4 άτομα
1κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1κουτι
ντοματακια ψιλοκομμενα
1
κ.σ.τοματοπελτε
1 μεγάλο
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες
σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλυτζανι ελαιόλαδο
1 ποτηρι λευκο
κρασι
1 πρέζα ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2-3 σπορους
μπαχαρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
1 πακετο
ζυμαρικα σπαγγετι Ν0 6,η' ριγατονι.(οτι σας αρεσει.εμας μας αρεσουν και τα δυο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνετε το λαδι και σοταρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Προσθετετε και τον κιμα,και
συνεχιζετε το σοταρισμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια
να μη σβολιάσει ο κιμάς.
Προσθέστε την
ντομάτα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέστε και το
αλάτι.
Σκεπάζετε με ένα
καπάκι Την κατσαρολα και σιγοβράζετε τον κιμά για 40 λεπτά περίπου. Στο μέσο
του χρόνου προσθέτετε και όλα τα υπολοιπα υλικά.
Ταυτόχρονα
βράζουμε τα σπαγγέτι σε καυτό αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Σερβίρουμε με τη
σάλτσα κιμά,και αν θελουμε τριμμενο τυρι.
lixoudis<lixoudis.gr>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου