lixoudis(λιχουδης)

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

lixoudis//ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 
Posted by Picasa

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ.μανιταρια Portobello(1 πακετο)
250 γρ.ρυζι αρμποριο
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομενες
1 μικρο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομενο
1φρεσκο κρεμμυδακι ψιλοκομενο
1 πρασο –το ασπρο-ψιλοκομενο
1 ποτηρι λευκο κρασι
1κ.γ.κουρκουμα
Αλάτι-φρεσκοτριμενο πιπέρι
½ φλυτζανι ελαιόλαδο
2κ.σ.βουτηρο
1 κυβο λαχανικων δυαλυμενο σε ¾ του λιτρου ζεστο νερο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενετε τα μανιταρια και τα σκουπιζετε καλα με χαρτι.Τα κοβετε σε φετες.Σε ένα φαρδυ τηγανι ζεσταινετε το ελαιόλαδο και  σοταρετε τα κρεμμυδια,το πρασο και το σκόρδο.Προσθετετε τα μανιταρια και σοταρετε και αυτά.Αφηνετε 2’-3’ λεπτα και προσθετετε στο τηγανι και το ρυζι και το ανακατευετε με τα αλλα υλικα Σοταρετε και το ρυζι 2’-3’ λεπτα και <σβηνετε>με το κρασι.Αφηνετε να εξατμιστει το κρασι και προσθετετε  σιγα-σιγα το ζεστο νερο με τον κυβο λαχανικων,τον κουρκουμα,το αλατοπιπερο και ανακατευετε.Αφηνετε να μαγειρευτει το φαγητο γυρω στα 15’ λεπτα και κάτι παραπανω.Λιγο πριν αποσυρετε από τη φωτια προσθετετε και το βουτηρο αφηνετε να λιωσει, και σερβιρετε. 
<lixoudis.gr> 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου