lixoudis(λιχουδης)

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

lixoudis//ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ΄ΖΕΒΡΑ’


ΚΕΙΚ  ΒΑΝΙΛΙΑ΄ΖΕΒΡΑ’
ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1-1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
4Φυσυγκια βανιλιες.
1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ηλιελαιο
2 φλυτζάνια αλεύρι για ολες τις χρησεις.
1 φακελακι μπέικιν πάουντερ
Μια πρεζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι κακάο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-.Κοσκινίζετε μαζί: το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ
-.Χτυπάτε μαζί τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρισει. Προσθέστε το λάδι και το γάλα(το ένα φλυτζανι) και ανακατεύετε καλα.Ενωνετε με το αλευρι και τα υλικα που κοσκινισατε κανωντας τη ζυμη και ανακατευετε.Χωριζετε τη ζυμη σε δυο ισα μερη.-.Ανακατευετε το κακαο με τις δυο κουταλιες γαλα και το προσθετετε στο ένα από τα δυο μερη της ζυμης.οποτε εχουμε ένα μερος λευκη ζυμη και ένα μερος μαυρη με το κακαο.Τωρα το σημαντικο :ξεκινατε με την ασπρη ζυμη και από καποιο υψος ριχνετε ένα μερος αυτης στη βουτηρωμενη φορμα αφηνωντας να απλωθει μονη της.Συνεχιζετε  τη διαδικασια εναλαξ με τις δυο ζυμες.Ψηνετε στους 170΄βαθμους για 40’ λεπτα περιπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου