lixoudis(λιχουδης)

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

lixoudis//ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ


ΥΛΙΚΑ
-2 Ψαρονεφρια 500 εως 600γρ και τα δυο.
-10 σπαραγγια φρεσκα πρασινα
-1 κρεμμυδι ξερο.
-200 γρ.κρεμα γαλακτος.
-1 φλυτζανι τριμμενη παρμεζανα.
-1/2 φλυτζανι ηλιαιλεο
-4  φετες μπεικον καπνιστο.
-αλάτι.
-φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζετε σε μια κατσαρολα νερο αλατισμενο να βραζει.Με το πιλερ η’ ένα μαχαιρι καθαριζετε τα σπαραγγια,και τα ριχνετε στο βραστο νερο να ζεματιστουν για 5΄λεπτα.Αφαιρειτε και και κοβετε τα κεφαλια τους και τα κρατατε κατά μερος.Το υπολοιπο τα κοτσανια δηλαδη τα ψιλοκοβετε ,τα βαζετε στο μπλεντερ με λιγο νερο και τα πολτοποιητε.
Κοβετε σε φαρδιες φετες (ροδελες)το κρεας και σοταρετε σε ένα τηγανι μεχρι να ροδισουν.Προσθετετε στη συνεχεια το κρεμμυδι,και το μπεικον,ψιλοκομμενα και σοταρετε και αυτά μαζι με το κρεας.Αφου εχουν γλασαρει το κρεμμυδι και το μπεικον ,προσθετετε στο τηγανι τα ψιλοκομμενα σπαραγγια ,και αυτά που εχετε χτυπησει στο μπλεντερ,και αφηνετε να παρουν βραση.Αφηνετε ένα δυο λεπτα και προσθετετε τοτε την κρεμα γαλακτος και το αλατοπιπερο.Αφηνετε να μαγειρευτει και να δεσει η κρεμα και σερβιρετε το φαγητο πασπαλιζωντας με την παρμεζανα.
Lixoudis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου