Χοιρινό φιλέτο με πράσινο πιπέρι
YΛΙΚΑ
-4 φέτες από φιλέτο χοιρινό από περίπου 150 γρ.το καθένα
-4 κ.σ.πράσινο πιπέρι σπορους.
-½ φλυτζανι κονιακ,
-1/2 λιτρο κρεμα γάλακτος,
-3.κ.σ βούτυρο,
-αλάτι
-αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιμασία : Παρτε μερικους σπορους πιπεριου στην παλαμη σας και πατηστε ελαφρα το κρεας πανω τους ώστε να κολησουν πανω σε αυτό,και από τις δυο πλευρες Κανετε το ιδιο για ολλα τα φιλέτα.Σε ένα τηγανι λιωστε το βουτηρο και σοταρετε τα φιλέτα και από τις δυο πλευρες .Σβηνετε με το κονιακ και αναβετε κανωντας το φλαμπε.Αφηστε λιγο να εξατμειστει το αλκοολ και να μεινει μονο το αρωμα από το κονιακ.Τελος προσθετετε στο τηγανι την κρεμα γαλακτος και αφηνετε να μαγειρευτει και να δεσει η κρεμα.Σερβιρετε πασπαλιζωντας με τους υπολοιπους σπορους πιπεριου.Συνοδευετε αν θελετε το κρεας με πατατες φουρνου η βραστα λαχανικα.
lixoudis.grΠροετοιμασία : Παρτε μερικους σπορους πιπεριου στην παλαμη σας και πατηστε ελαφρα το κρεας πανω τους ώστε να κολησουν πανω σε αυτό,και από τις δυο πλευρες Κανετε το ιδιο για ολλα τα φιλέτα.Σε ένα τηγανι λιωστε το βουτηρο και σοταρετε τα φιλέτα και από τις δυο πλευρες .Σβηνετε με το κονιακ και αναβετε κανωντας το φλαμπε.Αφηστε λιγο να εξατμειστει το αλκοολ και να μεινει μονο το αρωμα από το κονιακ.Τελος προσθετετε στο τηγανι την κρεμα γαλακτος και αφηνετε να μαγειρευτει και να δεσει η κρεμα.Σερβιρετε πασπαλιζωντας με τους υπολοιπους σπορους πιπεριου.Συνοδευετε αν θελετε το κρεας με πατατες φουρνου η βραστα λαχανικα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου