lixoudis(λιχουδης)

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

lixoudis//KOKOΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ (coq au vin)


ΥΛΙΚΑ
-1 Κοκορα 2,5 κιλα περιπου τεμαχισμενο
-1 μπουκαλι κρασι κοκκινο ξηρο
-2 καροτα τεμαχισμενα
-2-3 κλωναρια σελινο κομμενο
-1 κρεμμυδι ξερο χοντροκομμενο
-2 καρφια γαριφαλο
-2 κλωναρακια θυμαρι φρεσκο
-1 φυλλο δαφνης
-αλατι-πιπερι φρεσκο τριμμενο
-1/2 λιτρο ζωμο κοτας η΄ ενα κυβο
-1 κ-σ ξυδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα βαθυ σκευος τοποθετουμε το κρεας και επειτα ολα τα υπολοιπα υλικα
Αφηνουμε ετσι να μαριναριστει ο κοκορας για 12 ωρες περιπου.
Βγαζουμε τον κοκορα απο τη μαριναδα .Αλατοπιπερωνουμε και σοταρουμε τον
 
κοκορα σε δυνατη φωτια.Εν συνεχεια σοταρουμε τα λαχανικα μεχρι να μαραθουν λιγο .
Τελος σβηνουμε με το κρασι της μαριναδας και αφηνουμε να εξατμιστει.Χαμηλωνουμε τη φωτια
 
προσθετουμε το ζωμο και λιγο νερο αν χρειαστει και βραζουμε για 2,5 ωρες περιπου μεχρι να ειναι ετοιμο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου