lixoudis(λιχουδης)

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis//ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
1 μπουτι κατσικισιο περιπου 1 1/2 κιλο
1 φλ. τσ. χυμό λεμονιου
1 φλ. τσ. λευκό ξηρό κρασί
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκελιδες σκορδο λιωμενο
2 σκελιδες σκορδο σε λεπτες φετες
3 κλωναρια φρεσκο θυμαρι ή 2 κ.σ. ξερο
2 κ.σ. ρίγανη
ξύσμα 1/2 λεμονιού ή μοσχολεμονου
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι τριμμενο
1 κ.σ. πιπερι σε κοκκους
1 κιλο πατατες (κομμενες κυδωνατες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε το κρεας σε μεριδες και το βαζουμε σε ενα μπολ με καπακι. Τριβουμε ολο το κρεας με το λιωμενο σκορδο και το πασπαλιζουμε με το αλατι, πιπερι, το θυμαρι και τη ριγανη. Προσθετουμε επειτα το κρασι, το ελαιολαδο, το χυμο λεμονιου και το ξυσμα. Ανακατευουμε καλα και σκεπαζουμε το μπωλ. Βαζουμε στο ψυγειο για 6 ωρες τουλαχιστον,
Κατα διαστηματα γυριζουμε το κρεας μεσα στο μπωλ για να μαριναριστει ολοκληρο. Βγαζουμε το κρεας απο το μπωλ, κανουμε σε διαφορα σημεια του 
εγκοπες με ενα μυτερο μαχαιρι και μπηγουμε φετουλες σκορδου και κοκκους πιπεριου.  Μεταφερουμε το κρεας μαζι με τη μαριναδα του και τις πατατες στη γαστρα και ψηνουμε στους 220 βαθμους για 45 λεπτα.Επειτα βγαζουμε το καπακι από τη γαστρα και ψηνουμε για αλλα 15 λεπτα, περιχυνοντας κατα διαστηματα με το ζωμο του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου