lixoudis(λιχουδης)

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis//ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ


=ΜΟΣΧΑΡΙ   ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ 
ΥΛΙΚΑ 
500 γραμμαρια κριθαρακι μετριο
1 ½ κιλο μοσχαρι γαλακτος 
1/2 φλυτζανι ελαιολαδο
1κ.σ. βουτυρο
2 μεγαλες ωριμες ντοματες ψιλοκομμενες
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 σκελιδες σκορδο ψιλικομμενες
1 κ.σ.τοματοπελτε
1 φλυτζανι χυμο μτοματας
αλατι,πιπερι
1 ξυλακι κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το ελαιολαδο και το βουτυρο και σοταρουμε ελαφρα το κρεας.Ριχνουμε το κρεμμυδι και το σκορδο.Γυριζουμε το κρεας να ροδισει από ολες τις πλευρες και προσθετουμε τις ντοματες ,το χυμο ντοματας και τον τοματοπελτε,μαζι με δυο ποτηρια νερο.Βραζουμε το κρεας μεχρι να μαλακωσει,και προς το τελος ριχνουμε το αλατοπιπερο και την κανελα.Μεταφερουμε το κρεας μαζι με τη σαλτσα του σε ένα πηλινο σκευος με καπακι [ γαστρα ] καταλληλο για φουρνο.Προσθετουμε νερο σε αναλογια 4 φλυτζανια νερο – 1 φλυτζανι κριθαρακι.Αφηνουμε μεχρι να αρχισει να βραζει η σαλτσα και προσθετουμε το κριθαρακι.Ανακατευουμε καλα και αφηνουμε να βρασει σκεπασμενο σε μετριο φουρνο,για 20 λεπτα περιπου.Ελενχουμε αν χρειαζεται νερο και συνπληρωνουμε .Σερβιρουμε το γιουβετσι πασπαλιζωντας αν θελουμε με τριμμενη ξερη μυζηθρα.
lixoudis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου