lixoudis(λιχουδης)

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis// ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ

  •  ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ  ΚΕΙΚ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο ή ένα πακέτο βιτάμ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 4 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού κόκκινη φαρίνα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού και ζάχαρη άχνη για το πασπαλισμα.

Οδηγίες

  1. Αφήνετε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει και το μετράτε με κανονικό φλιτζάνι τσαγιού. Το χτυπάτε με το κουτάλι ή στο μίξερ και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη.
  2. Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά και ρίχνετε ένα ένα τα αυγά. Χτυπάτε το μίγμα μέχρις ότου γίνει αφράτο. Κατόπιν ρίχνετε το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και ενναλαξ τη φαρίνα με το γάλα, ενώ ανακατεύετε το μίγμα ελαφρά.
  3. Αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψί Νο 32. βάζετε μέσα το μίγμα. Πασπαλίζετε στην επιφάνεια, αν θέλετε, αμύγδαλα ασπρισμένα.
  4. Ψήνετε τη βασιλόπιτα σε μέτριο φούρνο επί 45-50 λεπτά. Αφήνετε να μείνει πέντε λεπτά και τη βγάζετε από το ταψί, σε σχάρα, για να κρυώσει. Κοσκινίζετε πάνω ζάχαρη άχνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου