lixoudis(λιχουδης)

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ
-2 κ.σ βουτηρο
-2 κ.σ αλευρι
-1\2 λιτρο γαλα
-150 γρ.τριμμενο τυρι εμενταλ
-4 αυγα
-αλατι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε τη μπεσαμελ ως εξης.λιωνουμε το βουτηρο προσθετουμε το αλευρι ανακατευουμε και αφηνουμε να ψηθει.Προσθετουμε και το γαλα το οποιο εχουμε λιγο ζεστανει.Αφηνουμε τη σαλτσα να βρασει και να πηξει ανακατευωντας συνεχεια..Βγαζουμε τη μπεσαμελ απο τη φωτια και αφηνουμε λιγο να κρυωσει.Προσθετουμε τοτε το τυρι και το αλατοπιπερο.Τελος προσθετουμε και τα αυγα ελαφρως χτυπημενα ανακατευωντας δυνατα με το συρμα
Βουτηρωνουμε και αλευρωνουμε το πυριμαχο ειδικο σκευος του σουφλε τοποθετουμε το μειγμα στο
σκευος και ψηνουμε σε ζεστο φουρνο 25'-30' στους190C.Κατα τη διαρκεια  του ψησιματος δεν ανοιγουμε καθολου το φουρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου