lixoudis(λιχουδης)

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

#lixoudis //λιχουδης //Αρωματική Γαλατοπιτα με Καλαμποκάλευρο.

Υλικά
(για το ταψί της κουζίνας) 
6 φύλλα κρούστας. 
3 λίτρα γάλα
500 γρ καλαμποκάλευρο
1 λεμόνι το ξυσμα.
4 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
100 γρ βούτυρο. 
2 ζάχαρη βανιλια λεμόνι (φακελάκια )
2 κρόκους για επάλειψη. 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτηρωνουμε ελαφρά το ταψί. Στρώνουμε κάτω κάτω τα δύο πρώτα φύλλα, βουτυρωνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη. Συνεχίζουμε αλλά δύο φύλλα, βούτυρο ζάχαρη και τα δύο τελευταία ξανά βούτυρο λίγο ζάχαρη. Τα φύλλα βγαίνουν στο πλάι έξω από το ταψί, θα τα γυρίσουμε στο τέλος όταν ρίξουμε την κρέμα. 
Ετοιμαζουμε την κρέμα :
Σε μια μπασίνα βάζουμε τα αυγά, το  ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι, και μια κούπα γαλα. Με ένα σύρμα τα χτυπάμε καλά.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί με τη ζάχαρη και τη βανιλια. Παίρνουμε με την κουτάλα(αφού ζεσταθεί) 2 κουταλιες περιπου χλιαρό γάλα και αραιώνουμε το μείγμα των αυγών,για να τους αλλάξουμε θερμοκρασία και να μην κόψουν.ανακατεύοντας με το σύρμα. Τα προσθέτουμε στο γάλα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγα λεπτά να βράσει και να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά  προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Απλωνουμε την κρέμα στο ταψί και με τα χέρια μας διπλώνουμε το φύλλο γυρίζοντας το προς τη μέσα πλευρά. Χτυπάμε τους κρόκους με μισό φλιτζάνι γάλα και το απλώνουμε πάνω στην κρέμα και γύρω γύρω στο φύλλο με το πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα στις αντιστάσεις. Προσοχή να ψηθεί το φυλλο από την κατω πλευρα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
#lixoudis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου