ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ:
2 φιλέτα κοτοπουλου γυρω στο ½ κιλο περιπου.
400γρ.ρυζι για ριζοτο η΄καρολινα
2 φυτζανια αναμεικτα λαχανικα.
1 κρεμμυδακι φρεσκο ψιλοκομμενο
½ κοτσανακι σελερι ψιλοκομμενο
1ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
½ πιπερια πασινη ψιλοκομμενη
½ ποτηρακι λευκο κρασι
Αλάτι+φρεσκοτριμμενο πιπέρι
1 λιτρο ζωμο κοτοπουλο σπιτικο(εδώ)η΄2 κυβους
δυαλυμενους σε ζεστο νερο.
1 κ.σ.βουτηρο
Λιγο ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα φαρδυ τηγανι ζεσταινετε το λαδι και σοταρετε το
κοτοπουλο το οποιο εχετε κοψει σε μικρες μπουκιες.Ριχνετε στο τηγανι και τα ψιλοκομμενα
λαχανικα(κρεμμυδια,σελερι,κ.λ.π.) και σοταρετε μαζι με το κρεας. Τελος
προσθετετε στο τηγανι το ρυζι και τα δυο
φλυτζανια με τα αναμεικτα λαχανικα και
σοταρετε2΄-3΄λεπτα ακομα. Σβηνετε με το κρασι και αφηνετε για λιγο να
εξατμιστει το αλκοολ.
Αλατοπεπερωνετε και ριχνετε σιγα-σιγα το ζεστο ζωμο
μαγειρευωντας σε μετρια φωτια για 15΄με 20΄λεπτα μεχρι να ειναι ετοιμο το ρυζι.Πριν
κατεβασετε ριχνετε στο φαγητο και το βουτηρο,ανακατευετε και σερβιρετε.
lixoudis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου