lixoudis(λιχουδης)

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

lixoudis//ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ



ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλο πατατες μικρες στρογγυλες για φουρνο
½ φλυτζανι ελαιόλαδο
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες
1κ.σ.μουσταρδα
2 λεμονια το χυμο τους
Αλάτι-πιπέρι--δεντρολιβανο
4 Μπριζολες χοιρινες(λαιμου είναι ιδανικες για φουρνο)




Για τη Μαριναδα Υλικα:
 2κ.σ.μουσταρδα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
½ κ.γ.παπρικα γλυκια
½ φλυτζανι λευκο κρασι
½ φλυτζανι λαδι
1 λεμονι το χυμο του και το ξυσμα του.
Δεντρολιβανο
Φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
Εκτελεση:
Σε ένα μπολ βαζουμε όλα τα υλικα της μαριναδας,μαζι με τις μπριζολες και ανακατευοuμε να παει παντου στο κρεας.Αφηνουμε 2-3 ωρες στο ψυγειο.
Πλένουμε καλα-καλα τις πατατες (τις μαγειρευουμε με τη φλουδα τους),και κοβουμε στη μεση εάν είναι καποια μεγαλη.Τις μεταφερουμε σε ταψι μαζι με τα υπολοιπα υλικα ,ανακατευουμε και τις απλωνουμε.
Απλωνουμε και τις μπριζολες πανω στις πατατες προσθετουμε και νερακι να μισοσκεπαστουν οι πατατες και ψηνουμε στο φουρνο περιπου μια ωρα  μεχρι να μαλακωσουν οι πατατες και να ροδισουν οι μπριζολες.
more:lixoudis.gr

1 σχόλιο:

  1. Δεν έπρεπε να τη δω αυτή τη συνταγή πρωί πρωί! Ήδη με έκανε να πεινάσω! Φαίνονται τόσο λαχταριστές οι μπριζόλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή