lixoudis(λιχουδης)

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΠΙΠΕΡΙΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΠΙΠΕΡΙΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 Κοτοπουλο ολοκληρο γυρω στα δυο κιλα
5-6 λωριδες μπεικον
1πρασινη πιπερια κομμενη ροδελες
200 γρ.γραβιερα κομμενη μπαστουνακια
5-6 ντοματες λιαστες κομμενες στη μεση
Αλάτι-πιπέρι
1 ποτηρι κρασιου λευκο κρασι
1 κ.σ κορν φλαουερ
1κ.σ μουσταρδα
1κ.γ.μελι
4κ.σ ελαιόλαδο
Λιγο σπαγκο για να δεσετε το κοτοπουλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο. Το αλατοπιπερονουμε και τοποθετούμε κατά μήκος την πιπεριά κομμένη ,  την γραβιέρα κομμένη,το μπεικον,  και τη λιαστή ντομάτα.
Διπλώνουμε το κοτοπουλο σε ρολο το δένουμε με το σπαγκο και το σοτάρουμε σε τηγάνι μεχρι  να πάρει χρώμα από ολες τις πλευρες.Το μεταφέρουμε σε ταψί και προσθέτουμε το κρασί και νερο ,(η  ζωμό κότας εάν θελετε) ώστε να σκεπαστεί το ένα τρίτο, και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
 Αποσυρουμε  από τo ταψι το κοτοπουλο,και δένουμε τη σάλτσα σε ένα τηγάνι με το κορν φλαουρ, προσθέτοντας τη μουστάρδα και το μέλι.Κοβετε το κρεας σε ροδελες και το περιχυνετε με τη σαλτσα πριν σερβιρετε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου