lixoudis(λιχουδης)

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΝΑΚΙ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6μεριδες
-1-1\2 κιλο αρνισιο μπουτι ξεκοκαλισμενο
-3 σφιχτες ντοματες κομμενες ροδελα
-200γρ φετα κομμενη σε μπαστουνακια
-1 πρασινη πιπερια κομμενη ροδελες
-1/2 ματσακι ανηθο κομμενο
-200γρ αμπελοφυλλα πλατια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλωνουμε το κρεας πανω στον παγκο και το χτυπαμε με το γουδοχερι να λεπτυνει καπως.
Κοβουμε ενα αλουμιναχαρτο στο μεγεθος του κρεατος  και το στρωνουμε πανω στον παγκο.Πανω
στο αλουμινοχαρτο απλωνουμε τα αμπελοφυλλα,και απο πανω το κρεας το οποιο αλατοπιπερωνουμε..Κανουμε τη γεμιση ως εξης.
Απλωνουμε πανω στο κρεας  πρωτα τις ντοματες επειτα απλωνουμε τα μπαστουνακια της φετας,και πανω σε αυτη τον ανηθο και τις πιπεριες.Γυριζουμε το κρεας και το τυλιγουμε σε ρολο.Βαζουμε το ρολο στο φουνο και ψηνουμε σε μετρια φωτια  για μια και μιση ωρα.Αν θελουμε προσθετουμε και πατατες στο ταψι για συνοδευτικο. Κοβουμε το κρεας σε χονδρες φετες αφαιρουμε το αλουμινοχαρτο και σερβιρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου