ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
- ΥΛΙΚΑ:
- 1 κλωνάρι σέλερυ
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.Τα κοβουμε σε χοντρα κοματια και τα βαζουμε στην κατσαρολα.Προσθετουμε νερο ετσι ωστε να τα σκεπαζει και προσθετουμε τα μυρωδικα ,αλατι ,πιπερι, λιγο ελαιοπλαδο,και αφηνουμε
να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αν εχουμε ραβδομπλέντερ τα αλέθουμε επί τόπου έως ότου να έχουμε μια εντελώς λεία σούπα. Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ μεταφέρουμε λίγα λίγα λαχανικά στο μούλτι και τα αλέθουμε μαζί με αρκετό νεράκι
- Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε από πάνω μια κουταλια ελαιολαδο, και λιγο τριμμένη παρμεζάνα. Από πάνω μπορούμε να ρίξουμε λίγο πιπέρι ή ένα μικρό κλωναράκι μαϊντανό για διακόσμηση.
πολύ καλή, ευγε
ΑπάντησηΔιαγραφή