ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
-3 λεμονια το χυμο τους
-1 λεμονι το ξυσμα του
-1 αυγο + 4 κροκους αυγων
-1 κουπα ζαχαρη αχνη
-200 γρ γαλα
-200γρ κρεμα γαλακτος
-4 φυλλα ζελατινης
- βανιλια
-200 γρ γιαουρτι στραγγιστο
ΥΛΙΚΑ ΤΑΡΤΑΣ
-1 πακετο μπισκοτα πτι μπερ
-1/2 κ.γ κανελα τριμμενη
-1 βανιλια
-1 πακετο μαργαρινη
-1 κ.σ ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυματιζουμε τα μπισκοτα στο μουλτι και αναμιγνυουμε με τα αλλα υλικα ζυμωνοντας.Στρωνουμε πατωντας ομοιομορφα και βαζουμε στο ψυγειο.
Σε μπεν μαρι χτυπαμε με συρμα τους κροκους το αυγο και τη ζαχαρη.να αφρισουν.Σε κρυο νερο εχουμε βαλει τις ζελατινες να μουλιαζουν.Σε μικρο κατσαρολακι βαζουμε το γαλα να καψει (οχι να βρασει)και σιγα-σιγα και ανακατευωντας προσθετουμε τα αυγα με τη ζαχαρη,χτυπημενα,το χυμο και το ξυσμα του λεμονιου,και τη βανιλια.Ανακατευουμε μεχρι να αρχιζει να πηζει η κρεμα.Προσθετουμε και τις ζελατινες και ανακατευουμε.Τελος αναμιγνυουμε ελαφρα το γιαουρτι με την κρεμα γαλακτος και τα προσθετουμε στην κρεμα.Αφηνουμε να κρυωσει η κρεμα την απλωνουμε ομοιομορφα πανω στη βαση-ταρτα αφηνουμε στο ψυγειο 2-3 ωρες να παγωσει και να σφιξει πριν σερβιρουμε.
-3 λεμονια το χυμο τους
-1 λεμονι το ξυσμα του
-1 αυγο + 4 κροκους αυγων
-1 κουπα ζαχαρη αχνη
-200 γρ γαλα
-200γρ κρεμα γαλακτος
-4 φυλλα ζελατινης
- βανιλια
-200 γρ γιαουρτι στραγγιστο
ΥΛΙΚΑ ΤΑΡΤΑΣ
-1 πακετο μπισκοτα πτι μπερ
-1/2 κ.γ κανελα τριμμενη
-1 βανιλια
-1 πακετο μαργαρινη
-1 κ.σ ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυματιζουμε τα μπισκοτα στο μουλτι και αναμιγνυουμε με τα αλλα υλικα ζυμωνοντας.Στρωνουμε πατωντας ομοιομορφα και βαζουμε στο ψυγειο.
Σε μπεν μαρι χτυπαμε με συρμα τους κροκους το αυγο και τη ζαχαρη.να αφρισουν.Σε κρυο νερο εχουμε βαλει τις ζελατινες να μουλιαζουν.Σε μικρο κατσαρολακι βαζουμε το γαλα να καψει (οχι να βρασει)και σιγα-σιγα και ανακατευωντας προσθετουμε τα αυγα με τη ζαχαρη,χτυπημενα,το χυμο και το ξυσμα του λεμονιου,και τη βανιλια.Ανακατευουμε μεχρι να αρχιζει να πηζει η κρεμα.Προσθετουμε και τις ζελατινες και ανακατευουμε.Τελος αναμιγνυουμε ελαφρα το γιαουρτι με την κρεμα γαλακτος και τα προσθετουμε στην κρεμα.Αφηνουμε να κρυωσει η κρεμα την απλωνουμε ομοιομορφα πανω στη βαση-ταρτα αφηνουμε στο ψυγειο 2-3 ωρες να παγωσει και να σφιξει πριν σερβιρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου