Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
# lixoudis //λιχουδης //Χοιρινές μπριζολες με μανιτάρια και σκόρδο
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021
#λιχουδης //lixoudis //Pancakes
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021
#lixoudis //λιχουδης //Κοντοσουβλι κοτόπουλο με πατατες στο φουρνο
Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021
# lixoudis //λιχουδης //Σοκολατοπιτα με Γλάσο
Υλικά
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
140 γρ. ζάχαρη
5 αβγά(σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. κονιάκ
εκτέλεση
Κοβετε σε μικρά κομμάτια και λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, το βούτυρο και τη ζάχαρη Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκωσουν καλά. Έπειτα, προσθέτετε στα αφρατεμένα αβγά το αλεύρι και χτυπάτε για λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί. Σε ένα μπολ αδειάζετε το μείγμα της σοκολάτας, το μείγμα των αβγών και το κονιάκ, και ανακατεύετε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζετε το νέο μείγμα σε ταψί στο οποίο έχετε στρώσει λαδόκολλα, φροντίζοντας να καλύπτει και τα πλαϊνά. Τοποθετείτε το ταψί σε μια μεγαλυτερη λαμαρίνα και τη γεμίζετε νερό (ψήσιμο σε μπεν Μαρί λέγεται αυτό) Ψήνετε στους 180° C για 25 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσει τοποθετείτε στην επιφάνεια του γλυκού έναν δίσκο, αναποδογυρίζετε και βγάζετε τη λαδόκολλα .
Γλάσο σοκολάτας
Υλικά
300 ml γάλα
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολακι βαζετε το γάλα, το βούτυρο, και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη σε μέτρια φωτιά και ανακατεβετε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει Και να γυαλίσει το μείγμα. Περιχυνετε με το γλασο το κέικ αφηνετε να σταθεί και κοβετε το γλυκό. Αν θέλετε πασπαλίζετε με τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα.
Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021
λιχουδης //lixoudis //Χοιρινές σπαλομπριζολες στα κάρβουνα
Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021
lixoudis //λιχουδης //κοτοπουλο κοκκινιστό με πένες ολικής.
Υλικά
1 μικρό κοτόπουλο, περίπου ενάμιση κιλό κομμένο σε κομμάτια
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτι ντοματακια ψιλοκομμένα
1 κ.σ ντοματοπελτέ
1 φύλλο δάφνης
2 - 3 σπόρους Μπαχάρι.
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λιγο μπούκοβο καυτερό
Μισό κ.γ ζάχαρη
1 πακέτο πένες ολικής άλεσης
Εκτέλεση :
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για περίπου 4 - 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγο , μέχρι να μαλακώσει Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε στην κατσαρολα και τον ντοματοπελτέ ανακατεύουμε ελαφρά να βγάλει αρώματα, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη δάφνη, το μπαχαρι, το κοτόπουλο ξανά, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, μπούκοβο, και ένα λίτρο νερό περίπου και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να κοχλάζει. Τότε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Λιγο πριν είναι ετοιμο το κοτόπουλο ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πένες συμπληρωνουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα, (μην το φοβηθείτε θα το ρουφηξουν τα ζυμαρικά) δοκιμάζουμε για αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου γύρω στα 10 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι και τριμμένο τυράκι.