Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

# lixoudis //λιχουδης //Χοιρινές μπριζολες με μανιτάρια και σκόρδο

Υλικά 
Για τις μπριζόλες :
4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα λεπτοκομενες 
Αλάτι και πιπέρι
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ.μουσταρδα. 
Λιγο πάπρικα γλυκιά 
Για τα μανιτάρια :
1 πακέτο μισό κιλό μανιταρια λευκά
2 κ.σ βούτυρο ή αν υπάρχει αρωματικό σκορδοβούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο
Μια πρέζα πάπρικα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
Εκτέλεση
Μαριναρετε τις χοιρινές μπριζόλες με το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά. 
Βάλτε το ελαιόλαδο σε φαρδυ τηγάνι ή στο σχαροτηγανο και ροδίστε τις, ολόκληρες, από τις δύο πλευρές.(όχι πολύ ψήσιμο) Βγάλτε τις στην άκρη, σκεπάστε και κρατήστε ζεστές. 

Προσθέστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι, και προσθέστε τα μανιταρια τα οποία έχετε κόψει φέτες,  μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο -Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Αφήστε τα μανιτάρια να σοταριστουν και να μαγειρευτουν. Λίγο πριν να είναι έτοιμα προσθέστε και τις μπριζόλες, αναμείξτε τα όλα μαζί και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ακόμη πριν σερβίρετε. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο φρέσκο θυμάρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου