Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

lixoudis //λιχουδης //Burger σπιτικά.


Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζουμερό σπιτικό burger; Μοσχαρίσιο μπιφτέκι, λιωμένο τσένταρ,  και ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα κλείνονται σε ψωμάκια, σε έναν συνδυασμό κλασικό και άκρως απολαυστικό. 
Υλικά 
3 ψωμάκια
3 φέτες ντομάτα ροδελες 
1 ματσάκι ρόκα καθαρισμενη
3 φέτες τσένταρ
6 φέτες μπέικον 
2 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε λεπτές φέτες

Για το μπιφτέκια :
600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά. (λιπαρός 70 /30)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
1 κ.σ μουσταρδα 
1 κ.σ σόγια σος 
Για τη σάλτσα:
3 κουτ. σούπας μαγιονέζα
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κ.γ μουσταρδα 
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τα μπιφτέκια
Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά με όλα τα υλικα μαζί Ζυμώστε καλά το μείγμα, και αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, βάλτε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλατίστε τα, ρίξτε και το θυμάρι, σοτάρετέ τα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και μετά αφήστε τα σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.Μαγιονέζα κλπ. 
Βγάλτε τον κιμά από το ψυγείο και πλαστε 3 στρογγυλα μεγάλα μπιφτέκια, και αφήστε τα για 10 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, πατήστε τα με τα χέρια σας για να απλωθούν στο μέγεθος του ψωμιού και ψήστε τα σε αντικολλητικό τηγάνι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, από 4-5 λεπτά για μέτρια μέχρι 8 λεπτά για καλοψημένα.Ψηνετε ταυτόχρονα και τις φέτες το μπέικον. 
Λίγο πριν τα βγάλετε από το τηγάνι απλώστε από μία φέτα τσένταρ σε κάθε μπιφτέκι, σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο ή με ένα μπολ το καθένα και αφήστε τα στην εστία μέχρι να λιώσει το τσένταρ.
Για τη συναρμολογηση των burgers, κόψτε τα ψωμάκια στη μέση και ψήστε τα ελαφρώς στο σχαροτηγανο που ψησατε το κρέας. Αλείψτε τα από την κομμένη πλευρά με τη σάλτσα μαγιονέζας. Βάλτε στο κάτω μέρος με τη σειρά Μπιφτέκι, τσένταρ.μπεικον,καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα,πίκλες ρόκα  και σκεπάστε το με το πάνω μέρος του ψωμιού.
Καρφώστε το με ένα καλαμάκι μπαμπού να σταθεί. 
Συνοδέψτε με πατατούλες τηγανιτές 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου