Υλικά συνταγής
500γρ. φασόλια μέτρια
3 ματσάκια σέσκουλα ή άλλα χόρτα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουτί ντομάτακια ψιλοκομμένα
1 κ.σ πελτε ντομάτας
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιαζουμε τα φασόλια αποβραδυς στο νερό με λίγο αλάτι.
Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν για 5΄.
Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα σέσκουλα και έπειτα το χοντροκόβουμε.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.
Τα σοτάρουμε για 2΄- 3΄ σε μέτρια φωτιά,ρίχνουμε και τον πελτε και ανακατεύουμε ξανά να βγάλει αρώματα, προσθέτουμε και τα ντομάτακια,και τέλος ρίχνουμε τα φασόλια, το σέλινο, πιπέρι, αλάτι και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και λιγο παραπάνω
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα φασόλια για 40'- 50' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
(Ο χρόνος βρασμού και το νερό που θα προσθέσουμε, εξαρτάται απ' το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια μας).
Προσθέτουμε τα σέσκουλα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5' -6λεπτα ακόμη, να ενσωματωθούν τα χόρτα με τα φασόλια να βράσουν, και να χυλώσουν τα φασόλια.
Σερβίρουμε τη φασολάδα μας αχνιστή, συνοδεύοντάς τη με ελιές
Τιπς :Για να αποφύγουμε το φούσκωμα απ΄τη φασολάδα, στίβουμε στο πιάτο μας χυμό λεμονιού.