Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Νηστίσιμο κέικ με κακάο

Υλικά
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ)
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο 
1/2 κούπα κακάο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (ίσως και παραπάνω θα δείτε στο τέλος το χυλό)
1 /2 κούπα καρύδια χοντροσπασμενα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ.γ κανέλα 
1 βανίλια 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε μια μπασινα χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε. 
Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε αλεύρι κακάο και μυρωδικά κοσκινισμενα 
Ενώνουμε το υγρό μείγμα με το στέρεό,και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό αραιωνουμε με λιγο ακόμα χυμό. Θέλουμε παχιά ζύμη αλλά ρευστή κατά κάποιο τρόπο.. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ανάλογα βέβαια το φούρνο του καθενός. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη η κακάο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου