Υλικά
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο καρε
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. κρασί λευκό
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1-2 δαφνόφυλλα
2 - 3 κόκκους μπαχαρι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 7-8′ σε δυνατή φωτιά.
Τραβάμε κι ανοίγουμε το κέντρο του κιμά με κουτάλα σαν να κάνουμε μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο του. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά κρεμμύδι, σκόρδα, και καρότο.
Σοτάρουμε τα λαχανικά για περίπου 3′-4′ να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να ψηθεί για 1-2′ μέχρι να βγάλει το έντονο άρωμά του, και να πάει παντού στον κιμά.
Σβήνουμε με το κρασί και
αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ. Ρίχνουμε και τις φιλοκομένες ντομάτες στον κιμά, λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε την σάλτσα κιμά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για περίπου μισή ώρα.
Στο τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλατοπίπερο, και τα μπαχαρικά Προαιρετικά, αν θέλουμε και μισό κ.γ ζάχαρη.
Ζυμαρικά :
Όση ώρα βράζει ο κιμάς, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας.(σπαγγέτι, πένες, κλπ)
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας
Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε να είναι al dente.
Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Αφού έχει δέσει η σάλτσα κιμά σβήνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα κιμά από πάνω, πασπαλίζουμε με φρέσκια παρμεζάνα, βασιλικό και μπόλικο φρέσκο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου