Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΣΑΛΑ /chicken massala

Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο 800γρ.περιπου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομενες 
1 πράσινη πιπεριά κομμένη λωρίδες 
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη 
1λωρίδες 
1 ώριμη ντομάτα κομμένη καρέ 
Μισό κ.γ κάρυ 
1/4 κ.γ κουρκουμα 
Μισό κ.γ.κιμινο 
Μισό κ.γ.παπρικα 
1 ξύλο κανέλλα 
Αλάτι και πιπέρι 
2 σπόρους κάρδαμο 
Λίγο τζιτζερ 
Μισό κ.γ μπουκοβο καυτερό 
Λίγο ελαιόλαδο 

Εκτέλεση 
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές,. 
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωταρουμε το κρέας να ροδίσει ελαφρά. Αφαιρούμε κατα μέρος το κρέας και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι το σκόρδο, τις πιπεριές. Σωταρουμε να γυαλισουν και να μαλακώσουν. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαζί όλα τα μπαχαρικα. 
Σωταρουμε ελαφρά και προσθέτουμε και τη ντομάτα,λίγο νερακι και σιγοβράζουμε 10 λεπτά περίπου. 
Για το ρύζι :
250 γρ ρύζι Καρολίνα ή μπασματι 
1κουπα ανάμεικτα λαχανικά 
1 καρότο κομμένο ροδέλες 
2 φύλλα δάφνης 
Μισό κ.γ κουρκουμα 
2 σπόρους κάρδαμο αλάτι και πιπέρι. 
Εκτέλεση 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράζει ένα λίτρο περίπου.αλατι,και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι  τα λαχανικά.και τα καρυκεύματα. Βράζουμε το ρύζι για 15  με 17 λεπτα περιπου μέχρι να είναι έτοιμο και σερβίρουμε με το κοτόπουλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου