ΥΛΙΚΑ:
250γρ.(μισο
πακετο) ρύζι κίτρινο (τυπου Αμερικης)
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φρέσκο
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
1 πρασινη πιπερια ψιλοκομμενη
1πιπερια καυτερη (τσιλι) ψιλοκομμενη
1μετριο κολοκυθακι ψιλοκομμενο
½ κιλο μανιταρια λευκα ψιλοκομμενα
λιγο άνηθο ψιλοκομμενο
αλάτι &
φρεσκοτριμμενο πιπερι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και
προσθέτουμε το κρεμμυδι και αφηνουμε να
γυαλίσουν για 2-3΄λεπτα. Κατόπιν ρίχνουμε το σκόρδο και τα υπολοιπα λαχανικα.Σοταρουμε
2΄-3΄λεπτα και ριχνουμε στην κατσαρολα και το ρυζι. Ανακατεύουμε,αλατοπιπερωνουμε
και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
Συμπληρωνουμε νερο στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το
πιλάφι για περίπου 18-20΄λεπτα. Τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σκεπάζουμε την
κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα, τοποθετούμε από πάνω το καπάκι, και αφήνουμε
το πιλάφι για 5-10΄ να τραβήξει τα υγρά του. Το σερβίρουμε ως ελαφρύ γεύμα ή
σαν γαρνιτούρα σε ψητο κρέας.