Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

lixoudis.gr//ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ:
 250γρ.(μισο πακετο) ρύζι κίτρινο (τυπου Αμερικης)

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1μικρο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
1 πρασινη πιπερια ψιλοκομμενη
1πιπερια καυτερη (τσιλι) ψιλοκομμενη
1μετριο κολοκυθακι ψιλοκομμενο
½ κιλο μανιταρια λευκα ψιλοκομμενα
λιγο άνηθο ψιλοκομμενο
 αλάτι & φρεσκοτριμμενο πιπερι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμυδι και αφηνουμε  να γυαλίσουν για 2-3΄λεπτα. Κατόπιν ρίχνουμε το σκόρδο και τα υπολοιπα λαχανικα.Σοταρουμε 2΄-3΄λεπτα και ριχνουμε στην κατσαρολα και το ρυζι. Ανακατεύουμε,αλατοπιπερωνουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
Συμπληρωνουμε νερο στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το πιλάφι για περίπου 18-20΄λεπτα. Τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά.
 Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα, τοποθετούμε από πάνω το καπάκι, και αφήνουμε το πιλάφι για 5-10΄ να τραβήξει τα υγρά του. Το σερβίρουμε ως ελαφρύ γεύμα ή σαν γαρνιτούρα σε  ψητο κρέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου