Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

lixoudis.gr//Φιλεταρισμένες, Σαρδελες στα καρβουνα

Φιλεταρισμένες, Σαρδελες στα καρβουνα


Φιλεταρισμένες, Σαρδελες ψημένες στα καρβουνα και σερβιρισμένες με λαδολέμονο. Ωραίος μεζές για τσίπουρο ή ούζο αξιζει να τις δοκιμασετε.
YΛΙΚΑ:
1 κιλό σαρδέλες  περίπου
Αλάτι χοντρο
ρίγανη
ελαιόλαδο
Λαδολέμονο:
½ κούπας ελαιόλαδο
¼ κούπας χυμό λεμονιού
μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 Καθαρίζουμε τις σαρδέλες: Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα εντόσθια και τις ραχοκοκαλιές (από την ουρά προς το κεφάλι). Ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε.
Ετοιμαζουμε τη θρακα(δες εδω!)
Ραντιζουμε  τις σαρδελες με λιγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε  με  χοντρο αλάτι και τις αραδιαζουμε πανω στη σχαρα σε δυνατη φωτια.
Ψηνουμε 2-3 λεπτα και τις βγαζουμε από τη φωτια.

Περιχύνουμε με το  λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ριγανη.Συνοδευουμε με ψιλοκομμενο κρεμμυδακι.

1 σχόλιο: