ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ:
ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζ.ηλιελαιο
20 γρ.baking.
2βανιλιες
1 πακετο φυλλα κρουστας.(450-500γρ.)
1 πορτοκαλι το ξυσμα του.
1 κεσεδακι γιαουρτι.(200-250γρ.)
ΣΙΡΟΠΙ:
2 Ποτηρια ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι
1ξυλο κανελας.
1ξυλο κανελας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφηνουμε τα φυλλα σε ένα ζεστο μερος(φουρνος)ολη νυχτα
να ξεραθουν καλα (όχι να ψηθουν)και τα θρυματιζουμε με τα χερια μας.
Σε μια μπασινα χτυπάμε τα αυγα με τη ζαχαρη μεχρι να αφρατεψουν.Προσθετουμε
σιγα –σιγα και τα υπολοιπα υλικα και τα φυλλα θρυματισμενα ενώ συνεχιζουμε το ανακατεμα.Με ένα κοματι
βουτηρο βουτηρωνουμε το ταψι και το πασπαλιζουμε με λιγο
αλευρι(σιμιζαρουμε).Αδειαζουμε το μειγμα στο ταψι και ψηνουμε σε φουρνο
προθερμασμενο 15΄-20΄λεπτα στους 175-180C.Βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι σε
ένα κατσαρολακι και βραζουμε για
2΄-3΄λεπτα αφου παρει βραση.Αφηνουμε να κρυωσει.
Σιροπιαζουμε το ζεστο γλυκο με το κρυο σιροπι
σιγα-σιγα.Αφηνουμε λιγη ωρα να τραβηξει και να σιροπιασει το γλυκο καλα και
σερβιρουμε.
αγαπημενη πορτοκαλόπιτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μας ξημέρωμα ;)
Πολύ ωραία γλυκό! Και εύκολα! 😊😊 😊 😊
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία γλυκό! Και εύκολα! 😊😊 😊 😊
ΑπάντησηΔιαγραφή