Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

lixoudis.gr//ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ:
150 γρ.βουτηρο λιωμενο
100 γρ.ζαχαρη
600γρ.αλευρι
½ ποτηρι γαλα
1 βανιλια
½ πορτοκαλι το ξυσμα του
1κ.γ.κοφτο  μπεικιν παουντερ.
1 αυγο για το αλειμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζετε το λιωμενο βουτηρο μαζι με τη ζαχαρη στον καδο του μιξερ,και χτυπατε για 5΄-10΄λεπτα.Ριχνετε το γαλα,το ξυσμα,το αλέυρι,το μπεικιν,και δουλευετε  για λιγο το μειγμα .Η ζυμη σας πρεπει να ειναι σφιχτή.Πλαθετε τα κουλουρακια σε διαφορα σχηματα και τα τοποθετειτε σε ταψι με αντικολητικο χαρτι.Χτυπατε το αυγο και με ένα πινελο αλειφετε ένα-ένα τα κουλουρακια. Ψηνετε για 20΄λεπτα περιπου στους 160 βαθμους κελσιου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου